Разкриха голямо количество цветни метали в незаконен пункт
Разкриха голямо количество цветни метали в незаконен пункт / dariknews

На 21 май 2014 година за времето от 11:00 до 16:00 часа в хода на полицейска операция са извършени проверки на пунктове за търговска дейност с черни и цветни метали на територията на община Червен бряг.

В частен имот, представляващ промишлено-стопанска база в землището на село Чомаковци, са установени обгорени медни проводници, поставени в зеблени чували, нарязани медни проводници, действащ електронен кантар за измерване, части от МПС, регистрационни табели от МПС, както и разнородни отломки и отпадъци от черни и цветни метали.
В стая за почивка са открити да се съхраняват в оригинал 2 износни бележки и прилежащи към тях 3 кантарни бележки, издадени от фирма със седалище град София.

От базата са иззети 25 медни проводника с гумена обвивка с дължина 2 метра, всеки един от тях и със сечение 20 мм., 27 зеблени чували, съдържащи обгорен многожилен меден проводник с общо тегло около 270,00 кг. Пунктът е ползван и стопанисван от 30-годишен мъж от село Попица, област Враца. Уведомен е прокурор.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 234 «Б» от НК. Работата продължава разследващ полицай.