Р.Петков: Мълчанието на БСП относно Сидеров е непонятно и деморализиращо
Р.Петков: Мълчанието на БСП относно Сидеров е непонятно и деморализиращо / archive.dariknews

"Това е войнстваща арогантност и брутализъм, който не бива да бъде търпян и минута и според мен, БСП вече трябваше да е внесло предложение за освобождаването на Сидеров като председател на парламентарна група в Народното събрание". Така Румен Петков коментира пред Дарик поведението на лидера на Атака от изминалите дни.

Той посочи, че е необходимо да стане ясно, че за ръководството на парламентарната група на БСП, това е недопустимо поведение и то трябва да бъде санкционирано морално и политически именно в Народното събрание и то да излезе с декларация по този въпрос.

Освен това Румен Петков изтъкна, че е необходимо институционално да бъдат подкрепени от Парламента действията на Прокуратурата и да бъдат защитени служителите на МВР. "В противен случай БСП ще се стане съучастник в този вандалски, противоконституционен и отвсякъде погледнато, много груб акт". Според него, мълчанието на ръководството на партията е абсолютно непонятно и нормалните социалисти се отнасят с голям негативизъм към това мълчание, което само деморализира членовете на БСП.

Румен Петков коментира, че самият вандалски акт на Сидеров е още по-обществено неприемлив и укорим, именно защото той е народен представител.
"Народният представител трябва да е една идея по-съобразяващ се с нормативната уредба и нормите и правилата, възприети в обществото и това прави поведението на Волен Сидеров още по-абсурдно. Но да прокълнеш медиите е такъв абсурд на 21-я век, че това за съжаление сигурно ще остане в историята на 42-я Парламент и въобще в нашата история, а боя се, че с това даваме и съществен "принос" и в Европейската история", коментира Румен Петков.