Проф. Стойков: Гласувах, новото начало на Плевен да продължи
Проф. Стойков: Гласувах, новото начало на Плевен да продължи / dariknews.archive

"Гласувах, новото начало в Плевен да продължи, да продължим да рисуваме картината на Новия Плевен, да имаме обновена градска среда, да имаме основен ремонт на всички улици, да имаме възможност да влезем в малките квартали и в малките населени места, да разкрием над 3000 нови работни места, нови детски градини, много детски и спортни площадки. Гласувах за бъдещето на Плевен, и Плевен да излезе в орбитата на успелите градове". Това каза кандидатът за кмет на Плевен от ПП ГЕРБ и досегашен градоначалник проф. Димитър Стойков след като гласува на балотажа на 1 ноември.

Проф Стойков Гласувах новото начало на Плевен да продължи
netinfo

"Първата задача на новия кмет е да огледа проектите, защото сроковете са кратки - до края на годината. Имаме много важни проекти за реализация. Очаква се и подписване на нови договори", каза проф. Стойков и подчерта, че най-важно е, ако времето позволява, да се започнат ремонти на улиците в Плевен, "защото двата милиона, които ни бяха отпуснати през месец май, бяха блокирани от част от опозицията, ни попречиха да довършим започнатото.
Планът ни е доста амбициозен и включва ремонт на седем улици, както и да влезем в малките населени места и в кварталите", уточни кандидатът за кмет на Плевен от ГЕРБ.

Той припомни новина от края на седмицата, че регионалното депо за отпадъци вече има Акт 16, с което по думите му се избягва вдигането на цената на такса смес с над десет пъти.
"Освен това от МОСВ в петък обявиха, че проектът на Община Плевен за Водния цикъл тръгва. Средствата са осигурени и няма никакъв проблем да подписваме договорите и да започваме сериозно работа, защото и там сроковете са много кратки, а проектът е най-мащабният. Ще ни се завие свят от работа", каза проф. Димитър Стойков.