Приключението Плевен - Пловдив с Автобусни превози
Приключението Плевен - Пловдив с Автобусни превози / netinfo

В започващия сезон на активните отпуски, в периода, в който кандидат-студенти пътуват из страната, за да подадат документите си, сигурно и на вас се е наложило да ползвате обществен, а не личен транспорт. По-удобно, по-практично, а и в някои случаи по-евтино излиза да се качиш в ранни зори на автобус и в определения час да пристигнеш на мястото, където си тръгнал. Но .... тук има едно “но”, както и в други случаи.

Слушатели на Дарик сигнализираха за затруднения в придвижването по линията Плевен – Пловдив, която се обслужва от плевенската фирма “Автобусни превози”. Само през миналата седмица случаите станаха два. В единия пътниците са тръгнали след скандал с шофьора, който незнайно защо запазил цели две празни седалки отпред в иначе прекалено малкия и тесен автобус и хората пътували крайно некомфортно без климатик.

Във втория случай, който отново се разиграва в миниатюрно и претъпкано автобусче, шофьорът качва правостоящи и се оказва “случайно” снабден с пластмасово столче. Цялото това приключение срещу “скромната” сума от 22.70 лв. Дарик потърси за коментар директора на “Автобусни превози” Плевен Иван Стефанов.

Той, обаче, е в отпуск и за това ни насочи към заместващата го в момента Мариана Мандолска. За какво става дума, чуйте в разговора на Люба Нинова с Мариана Мандолска.

/Чуй/

Както сами чухте, получихме обещание случаите да се проверят, дали ще има обаче наказани – не се наемаме да прогнозираме. И ако ви се налага да пътувате, един съвет – купете си билет ден-два по-рано, за да не останете сред изпращачите.

Защото се надяваме наистина да се вземат мерки и шофьорите на автобуси да не качват допълнително пътници. Ако все пак такова нещо ви се случи, въоръжете се с номера на ДАИ и просто им се обадете, за да ги спрат на място и тогава виновните със сигурност ще получат честитка със солена глоба.