Президентът Първанов: трябва да се ускори изграждането на втора атомна
Президентът Първанов: трябва да се ускори изграждането на втора атомна / netinfo

“Ядрената енергетика е локомотивът, който ще издърпа българската икономика и ще даде друга перспектива за развитие на нашия регион”. Това каза днес в Белене президентът Георги Първанов, който беше гост на тържествата на града.

“България е била и трябва да остане енергиен център на Балканите, а това може да стане със строителството на АЕЦ “Белене”, подчерта Георги Първанов. Президентът припомни, че още преди години е твърдял, че е недопустимо да се загърби построеното и че трябва да се продължи строителството на втората атомна електроцентрала. “Радвам се, че бях чут от правителството и сега остава всички да настояваме за ускоряване изграждането на втора атомна”, допълни Георги Първанов.

Днес той разгледа техническата база, щаба, учебния център и водолазната база на 55-та инженерно-сапьорна бригада в Белене, където се подготвят български военнослужещи за чуждестранни мисии.

Президентът посети и новите археологически разкопки на древния кастел Димум, извършени от възпитаници на ОУ “Васил Левски” от града.