Прерязаха лентата на новия участък - ул.И.Миндиликов-бул.Г.Кочев
Прерязаха лентата на новия участък - ул.И.Миндиликов-бул.Г.Кочев / archiv.DarikNews

"Днес отбелязваме изпълнението на още едно обещание на ръководството на Община Плевен. Това е още една уверена стъпка по пътя към европейския облик на нашия град". Това каза кметът на Плевен проф. д-р Димитър Стойков след прерязването на лентата на новата отсечка - участъка от ул."Иван Миндиликов" от предгаровия площад до бул.„Г.Кочев".

Прерязаха лентата на новия участък  ул"ИМиндиликов"бул"ГКочев"
netinfo

Кметът посочи, че тази улица е съществувала от 30 години, но само на картата на Плевен и припомни, че проектът беше изпълнен на два етапа като в първия бяха обновени основно площада пред гарата и беше поставена светофарна уредба пред Автогарата. Вторият етап от изпълнението на проекта включва изграждането на подпорна стена с дължина 275 м. и пътното платно, което осъществява връзката с бул."Г.Кочев".

Прерязаха лентата на новия участък  ул"ИМиндиликов"бул"ГКочев"
netinfo

"Тази улица е от първостепенна важност за нашия град, защото ще поеме тежкия трафик от пътя за Русе през промишлената зона и ще направи връзка с гарата и автогарата, а и с Мол - "Панорама", който се очаква скоро да заработи", каза проф. Стойков.

Прерязаха лентата на новия участък  ул"ИМиндиликов"бул"ГКочев"
netinfo

5358 кв.м. асфалт са положени в новооткритата отсечка от ул."Иван Миндиликов" като са изградени и тротоатри с обща площ 2004 кв.м., а себестойността на проекта е достигнала 2 650 000 лева. Кметът обясни, че за довършването на проекта, общината е взела заем, който ще трябва да погаси до края на 2014 г.

Проф. Стойков отбеляза като много важен фактът, че преди настъпването на зимата ще може да се отклони тежкия трафик от централната част на Плевен, както и от една от най-натоварените улици в града "Гренадирска".
Като честити на гражданите откриването на тази част от ул."Иван Миндиликов", кметът сподели, че скоро предстои и откриването на закрития плувен басейн в Плевен.

На церемонията, на която беше отслужен водосвет от плевенски свещеници от църквата "Св. Троица", присъстваха депутати от ГЕРБ, председателят на Общинския съвет, зам.-кметове, граждани и служители в общинската администрация.