Преглед на печата днес
Преглед на печата днес / netinfo

В първия брой на "Посредник" за новата седмица можете да прочетете:

Рекапитулация на проект

Заключителна пресконференция по повод изпълнението на мащабния проект "Организация на уличното движение и подобряване на физическата среда за устойчиво и интегрирано развитие на град Плевен" се проведе в петък в заседателната зала в Община Плевен.
Общата стойност на проекта е 7 млн. 64 хил.лв., от които 6 млн. 711 хил. са отпуснати от Европейския фонд за регионално развитие, а участието на Община Плевен е в размер на 355 хил.лв. Той е реализиран за 24 месеца.
Отчетът: четири рехабилитирани улици - булевард "Георги Кочев", "Хемус", "Гренадирска" и дясното платно на улица "Вардар", където бе изградена велоалеята - от РИМ до Кайлъка, шест детски площадки и две многофунционални, и видеонаблюдение на четири натоварени кръстовища в града.

Зеленогорски пак е в национален съвет

Само 6 дни, след като напусна Националния съвет на СДС, в който беше зам.-председател, и след 3 дни без партия Найден Зеленогорски отново е в състава на ръководен партиен орган. В неделя в София, с гласовете на 721 души беше учредена партия "Движение България на гражданите". За председател беше избрана Меглена Кунева. В словото си пред учредителите Кунева заяви, че партията ще се яви самостоятелно на предстоящите парламентарни избори.
„Причината да съм тук е, че ви вярвам".
"Ако гражданското движение е нужно за подреждане на обществото, то партията "Движение България на гражданите" е нужна за подреждане на партийния живот у нас. Това е амбициозен проект, защото целите не са лесни и не е добра почвата за тях", каза Кунева.

Творческо семейство ни гостува с гоблени и скулптури

Камерна изложба под наслов "Пътища" беше открита в четвъртък в художествена галерия "Илия Бешков". В нея с 30 свои творби се представя творческото семейство Кожухарови - Естер Кнейс (гоблен дизайнер) и Огнян Кожухаров (скулптор), и двамата утвърдени имена в съвременното унгарско изкуство. Организатори на проявата са Унгарският културен институт в София и ХГ "Илия Бешков". "Ако патето не може да плува, трябва да потърсим вината в морето" - с тази унгарска поговорка, показателна за философския подход на артсемейството към живота, откри експозицията главният уредник на ХГ "Илия Бешков", Антония Караиванова. Ако не опиташ да погледнеш света с очите на другите, ако чуждият поглед върху теб самия си остава само "чужд", не търси виновни - намери вода, в която най-добре се усещаш, бъди доброжелателен и чудото само ще те намери".

И още в новия брой на "Посредник:

На какво се дължи шокът с цената на тока

Как във Велико Търново за трета година си правят Джулай

Репортаж от кастинга в Плевен за "Гласът на България"

Защо летим към чуждото, а пълзим към родното

Бронз за Симеон Янев от първенството по триатлон - спринт

Анкета с плевенчани: Оправда ли очакванията ви Европейското