Преглед на печата
Преглед на печата / dariknews.bg

"Предизвестено: Зеленогорски преминава към Кунева" - това е водещото заглавие в новия брой на регионалния всекидневник "Посредник". "Найден Зеленогорски официално вече е част от проекта на Меглена Кунева "България на гражданите". Информацията беше потвърдена лично от него пред плевенските медии. В четвъртък сутрин пред членовете на областното и общинското ръководство на СДС - Плевен той е обявил, че подава оставка като областен председател на партията. Също така, Зеленогорски е информирал своите вече бивши съпартийци, че се включва в проекта "България на гражданите".
Пред "Посредник" Зеленогорски подчертава "Чувствам се предаден, че обединението на десницата не се случи".

От новия брой на вестника ще научите още, че Спартански и Милка Цветанова ще последват екскмета в "България на гражданите".

Под заглавие "За "Титаник" и лова на тюлени в студени води" в новия брой на "Посредник" ще прочетете редакционния коментар по темата. А от анкетата с плевенчани ще научите тяхното мнение за рокадите.

Още една тема е в челото на новия брой - "С дело за достъп до информация, "Посредник" добави 2 нови регистъра в сайта на Община Плевен" . "Благодарение зоркото око на "Посредник" и усилията ни за публичност и прозрачност на общественозначимата информация, общинската администрация в Плевен светкавично запълни празнина, останала още от третия мандат на Зеленогорски. Става дума за изискването да се води и поддържа в актуален вид регистър на търговските дружества с общинско участие, включено в глава пета от Наредба 8 на Общинския съвет.
Установих липсата на такъв регистър, подготвяйки се за делото на 18 юни в Плевенския административен съд. То беше по жалбата ми срещу отказ на секретаря на Общината да отговори на въпроси относно възнагражденията и бонусите, получени за периода 2008-2011 г. от управителите на общинските фирми и директорите на общинските предприятия в Плевен, от членовете на ръководните им органи, както и от съветници, в случай че такива са работили на трудов или граждански договор в тези фирми".

Лично зам.-министърът на правосъдието Пламен Георгиев откри нов магазин в плевенския затвор, четем още от първа страница на "Посредник".

Какво още ще прочетете в броя: "В Деня на Дунав WWF бие тревога - птиците намаляват", "За костенурка - глоба, за Жако - и затвор. Транзитен коридор сме за трафик на диви защитени видове", "Повечето диви животни са преносители на зарази", "Спрете колите по Старата главна!", "Сезонът на дините или сезонът на куповете", "25 футболисти на "Спартак 1919" се събраха за първа тренировка.

Анонс на вестник "BG Север", бр.25

Още 9 бивши нефтохимици от «Плама» осъдиха държавата в Страсбург заради неизплатените им в срок заплати. Това е водещата новина на 25 бр. на в. «BG Север". Темата е продължена на 5 стр. с личната история на бивша служителка на рафинерията, спечелила едно от тези девет дела срещу България.

"Зеленогорски разочарова шепата останали седесари" е другото водещо заглавие в броя. Изданието коментира, че с напускането на СДС и преминаването в новата партия на Меглена Кунева бившият плевенски кмет Найден Зеленогорски си е навлякъл гнева на хората, които две десетилетия са му вярвали и лоялно са го подкрепяли.

Основният материал на "конфликтната" трета страница е за уволнението на графика Пламен Пенов от НУИ "П. Пипков" с мотив, че е ударил шамар на ученик. Пенов е категоричен, че не е посягал на ученика, и обжалва заповедта.

Един от учредителите на Движение "Модерна България" - Мишо Шишков, твърди в интервю за вестника, че то никога няма да стане партия.

"Спортното училище в Плевен ражда не само шампиони, но и отличници" - е водещото заглавие на 6 стр. Пак там ще разберете защо пазаруването в интернет е изгодно, но и рисковано и от къде идва нарасналият интерес към руския език.

"Артседмица" отново предлага богата информация за културния живот в Плевен.

"В България млад човек може да успее, ако инвестира в себе си и се развива", казва в интервюто на 8 стр. лидерът на младите социалисти в града Венцислав Конов.

Футболът е завладял изцяло спортната страница на изданието - на нея можете да прочетете как върви подготовката на плевенския "Спартак" за новия сезон, коя е плевенчанката, която стана лице на националите ни, и др.

Кои са двамата тото късметлии, които спечелиха нови коли, как се представиха "Петлите" на плевенския площад и кои известни рожденици трябва да почерпят тази седмица ще научите от 16 стр.

В седмичника ще намерите и полезни съвети, граждански обяви, кръстословица, хороскоп, спорт и забавни четива за уикенда, програмите на ефирни и кабелни телевизии и много новини.