Преглед на печата
Преглед на печата / dariknews.bg

На страниците на вестник "Посредник" можем да прочетем:

Кой е новият ректор на Медицинския университет

Каква е предпазната ограда на велоалеята в Плевен

От кога и защо, военното обучение се завръща в училище

Коя нашс група влезе в класацията на топ-албумите за 2012-та

Как се оказа, че месец април порасна с един ден

За старта на подписката за референдум "За и против пушенето"

В "BG-Север" четем:

 "Недоволни масово напускат партията на Меглена Кунева" е водещото заглавие на петия за годината брой на седмичника "BG Север". Вестникът се позовава на отворено писмо на един от доскорошните активисти на Движение "България на гражданите", според което десетки членове на все още младата партия вече са разочаровани и я напускат.

 Безнаказаното вандалство на крадци на кабели из Кайлъка е другата основна тема в броя. Заради безхаберието на институциите паркът е опасан от окопи и се руши, десетки вили са останали без ток и вода, твърдят пострадали от апашките набези.

Какво е мнението на председателя на парламента Цецка Цачева за отминалия референдум по развитието на ядрената ни енергетика и как се е променяло отношението й към темата през последните няколко месеца ще научите от 4 стр.

"400 тона мед в областта чакат купувачи, търговските фирми дават до 4,10 лв. за килограм", съобщава изданието на своята бизнес страница.

 Заедно с постоянните рубрики "Гневът на младите" и "Послушай лекаря" на 6 стр. ще намерите и информация за законодателните промени, свързани с отпускането на кредити за образование, за броя на хората с умствени и психически увреждания в региона и др.

 Плевенският окръжен съд обяви за незаконосъобразно уволнението на преподавателя по графика Пламен Пенов, съобщава вестникът на 7 стр.

"Медицинският университет се утвърди като лидер във високите технологии" - твърди в интервю за седмичника вече бившият ректор на учебното заведение проф. Григор Горчев.

 На 9 стр. можете да прочетете любопитна информация за Плевен и региона, публикувана преди 90 г. в тогавашната местна преса.

Футболът отново е водеща тема на спортната страница. Вестникът информира, че след скандалите през последните седмици играчите на плевенския "Спартак" отново са започнали да тренират и се готвят за втория дял на първенството.

 Коя плевенска рок-банда влезе в топ 50 на американска класация и кои известни рожденици трябва да почерпят тази седмица ще научите от 16 стр.

 В седмичника ще намерите и полезни съвети, граждански обяви, кръстословица, хороскоп, спорт и забавни четива за уикенда, програмите на ефирни и кабелни телевизии и много новини.