Преглед на печата
Преглед на печата / dariknews.bg

На страниците на вестник "Посредник" днес можем да прочетем:

Какво мисли Соломон Паси за "брака" между властта и медиите

Ще имаме ли, кога и защо нова детска градина в Плевен

Къде ще можем да звъним при нарушения на правилата за проеждана на референдума

Кои са наградените пожарникари в първия етап на конкурса "Пожарникар на годината"

За дебюта на актриса и режисьор на сцената на Плевенския театър

Уникално: четири наши бридж-отбора на финала на държавното първенство.

В BG-Север пише:

Основната тема във втория за годината брой на седмичника "BG Север" е предстоящият референдум за бъдещето на централата край Белене. Под заглавие "Световни учени опровергаха лъжите за АЕЦ "Белене" още от първата си страница вестникът информира подробно за международната конференция в БАН, в която участваха европейски и наши експерти по ядрена енергетика.

Пак по тази тема са и двете интервюта в броя. В едното плевенският депутат от ГЕРБ Ивелин Николов заявява:"Ще гласувам за Втора атомна, защото тя е нужна на региона и на България". В другото световно известният експерт д-р Ханс-Холгер Рьогнер допълва: "Изграждането на Втора атомна ще има голямо въздействие върху икономиката на страната".

"Обвиняват началника на военното окръжие в психически тормоз" е водещото заглавие на 3 стр. От материала под него ще научите колко и какви са жалбите срещу началника на окръжието подп. Стоян Стоянов.

5 стр. информира за поредния удар, който понесе от държавата легалният бизнес със скрап, за предстоящия избор на синдик на обявения във фалит стъкларски завод и др.
Даскалите са в паника - ще ги оценяват неграмотни ученици и родителите им, пише изданието на своята 6 стр.

На страницата "Артседмица" ще намерите коментар за безплатните концерти като мерило за култура, предизвикан от гостуването в Плевен на виртуозния цигулар Васко Василев и японската пианистка Фуджико Хеминг.

С материала "Спартак започна зимната подготовка с нов треньор и тъмнокож германец" футболът отново е водещ на спортната страница.
Кои пишман футболисти разцъкват всяка вечер с оригинални фланелки, как малки ромчета въртят бизнес и кой известен рожденик трябва да почерпи тази седмица ще научите от 16 стр.

В седмичника ще намерите и полезни съвети, граждански обяви, кръстословица, хороскоп, спорт и забавни четива за уикенда, програмите на ефирни и кабелни телевизии и много новини.