Представят атрактивните туристически дестинации във фотоизложба
Представят атрактивните туристически дестинации във фотоизложба / Дарик Плевен

Фотоизложбата "България - атрактивна туристическа дестинация" ще бъде представена в Плевен, съобщават от пресцентъра на местната администрация. Изложбата представя 33-те най-добри фотографии от ежегодния онлайн конкурс, организиран по идея на Регионалния бизнес център Плевен със съдействието на редица институции, сред които и Община Плевен.

Идеята за конкурса се заражда през 2008 год., а реалният му старт е през 2009 год. като регионален. Целта е чрез фотографии на български и чуждестранни участници да бъдат представени по нестандартен начин различните забележителности на страната ни - природни, културни, исторически, етнографски и др. Различният поглед да стане повод за откриването на нови идеи и начини за развитие на иновативни и атрактивни туристически продукти, обекти и направления, е замисълът на организаторите.

Отчитайки големия интерес, териториалният и тематичен обхват на конкурса е разширен през настоящата година. За включване на повече участници е създаден уебсайт www.phototourismbg.com, в който се публикуват снимките и в който всеки посетител има възможност да изрази своята оценка чрез гласуване.

Фотографиите с най-голям рейтинг за тази година и включени в изложбата "България - атрактивна туристическа дестинация" бяха изложени на територията на новата Аерогара София и бяха разгледани от над 200 000 души.

Откриването на изложбата в Плевен е на 6 декември /понеделник/ в 17.00 часа във фоайето на зала "Катя Попова".