/ dariknews.bg
Концерт-лектория във връзка със 140 години от създаването на Българската армия ще се състои днес от 11:00 часа в голямата зала на Военен клуб-Плевен. В него участие ще вземе Представителният духов оркестър на Сухопътни войски.

Българската армия представя техника и въоръжение в 70 града в страната

Събитието се организа за плевенските ученици по идея на  Сдружение „Артилерия - ген. Владимир Вазов“. Това информира председателят на сдружението о.р. подп. инж. Радослав Георгиев, който  ще бъде основният лектор в проявата и разкаже на младите плевенчани за всеки етап от историята на Българската армия.

По време на концерт-спектакъла, духовият оркестър на Сухопътните ни войски ще изпълнява маршове, създадени през всеки от тези етапи. „Официалното отбелязване на 140 г. от създаването на Българската армия беше през юли, но тогава учениците бяха във ваканция.

Затова решихме да отбележим тази годишнина сега и по различен начин. С този концерт искаме допринесем за патриотичното възпитание на младите хора“, поясни Радослав Георгиев. Освен ученици Сдружението кани на концерта всички, които имат интерес към историята на армията ни.