/ dariknews.bg, архив
15-годишен ученик застава пред съда в Плевен за причиняване на смърт по непредпазливост на свой връстник. Окръжната прокуратура приключи разследването и предаде обвинителния акт в съда, съобщиха от ведомството.

14-годишен ученик почина след бой в класната стая

Обвинението е срещу тийнейджъра е, че е причинил смъртта на съученика си вследствие на умишлено нанесена лека телесна повреда.

14-годишно момче е с обвинение след смърт в класната стая (ВИДЕО)

На 3 май 2017г. в час по биология СУ "Христо Ботев" в Славяново между двамата възникнало спречкване, при което обвиняемият нанесъл удар с ръка в брадичката на жертвата. Последният също ръкомахал, но не успял да удари съученика си. Обвиняемият обаче нанесъл втори удар в главата на опонента си и той загубил равновесие, паднал между чиновете, като ударил главата си в пода. Учениците и учителката се опитали да преустановят сбиването. В това време падналият на земята ученик получил гърчове и конвулсии. Присъстващите се обадили на тел.112 и веднага откарали момчето с автомобил до поликлиниката. Лекарите установили, че не дава признаци на живот, започнали реанимационни процедури, опитали сърдечен масаж, обдишване с кислород и други, но момчето починало.

Какво се случва след инцидента в Славяново, при който почина ученик?

Причината за смъртта е черепно-мозъчна травма, в резултат на двата удара в лицето, падането на тялото и ударът на главата в пода.

Предстои насрочване на делото от съда.