Повече престъпления през 2009 г. показва отчетът на Второ РПУ
Повече престъпления през 2009 г. показва отчетът на Второ РПУ / netinfo

Увеличение на криминалната престъпност на територията на Второ РПУ Плевен, показват данните от доклада за работата на управлението през миналата година. 1 265 са криминалните престъпления, регистрирани в района, обслужван от полицейското управление. През 2008 година те са били 1 102.

Разкритите престъпления са 552, което показва 43,64 % разкриваемост. За миналата години в документите на Второ РПУ са записани и 84 грабежа, 32 от тях - разкрити. Най-често този вид престъпления са извършвани в райони около училища и в централната градска част.

Жертви на престъпленията са предимно малолетни и непълнолетни, като от тях са отнети мобилни телефони. През годината е отчетен ръст и на домовите кражби и на кражбите от МПС-та. Тежките пътнотранспортни произшествия за 2009, настъпили на територията на управлението, са 62. При тях има 9 убити и 82 ранени.

В 9:30 часа днес отчет-анализ за дейността си през миналата година ще направят и служителите от Първо управление на МВР в Плевен. Поканени са представители на местното самоуправление, специализираните структури за борба с престъпността и неправителствени организации.