d
d / dariknews.archive
На 29 март 2017 г., ОД на МВР – Плевен и Районна и Окръжна прокуратура в Плевен обобщиха пред медиите съвместната работа по осигуряване на нормалното и спокойно протичане на изборите за народни представители на 26 март 2017 г. в Област Плевен.

Административният ръководител на Районна прокуратура - Плевен Владимир Николов изрази благодарност към служителите, работили по сигналите в изборните дни. Той подчерта че Плевенският съдебен район традиционно се представя като най-активен по време на избори.
"Това, че успяваме означава, че работим качествено", каза Николов.

pleven
dariknews.archive

Той обобщи, че в прокуратурата са образувани 23 преписки, свързани със сигнали за извършено купуване на гласове:
По 21 от тях е постановен отказ за образуване на досъдебно производство по липса на достатъчно данни за извършено престъпление от общ характер. По две от преписките проверката продължава.

За престъпление по чл. 167 в Районна прокуратура – гр. Плевен са образувани 7досъдебни производства и 5 бързи производства.  При това разследването по четири от бързите производства и едно досъдебно са приключени и внесени за разглеждане в Районен съд - Плевен. Три от тях са приключени окончателно с постигане на споразумения, одобрени от съда.

Наложените наказания са: на К.С. от село Горни Дъбник - седем месеца “Лишаване от свобода“ при първоначален общ режим на изтърпяване, глоба в размер на 2 000 лева и лишаване от право да заема изборна длъжност за срок от 3години. К.С. ще лежи общо 15 месеца в Плевенския затвор, тъй като е влязла в сила и условна присъда, по която трябва да излежи още 8 месеца. На Ю.А. от село Крушовица е наложено наказание 11 месеца „Лишаване от свобода“, изтърпяването на което е отложено с 3 годишен изпитателен срок и лишаване от право да заема изборна длъжност за срок от 3 години.
На З.М. - също от село Крушовица е наложено наказание 11 месеца „Лишаване от свобода“, изтърпяването на което е отложено също с 3 годишен изпитателен срок и лишаване от право да заема изборна длъжност за срок от 3 години.