Подписват договора за интегриран градски транспорт
Подписват договора за интегриран градски транспорт / archiv.DarikNews

На 10 юли в Министерството на регионалното развитие и благоустройство в София, ще бъде подписан договора за интегриран градски транспорт  в Плевен.
"Това е първият по - голям проект, който подготвихме. Той е на стойност 23 322 246 млн. лева и ще бъде подписан утре", обяви кметът на Плевен проф. д-р Димитър Стойков на редовния брифинг с медиите. Той припомни, че към момента общината работи по 8 проекта с обща стойност 18 милиона лева.

На церемонията по подписването в София ще присъства председателят на Народното събрание Цецка Цачева и министър Лиляна Павлова, която е страна по договора.

Осъществяването на проекта за модернизиране на тролейбусния транспорт в Плевен ще включва внедряване на система за управление на обществения транспорт и интелигентна система за управление на трафика, която ще се бори със задръстванията, които стават в пиковите часове на редица възлови места в града.

Проектът предвижда изграждането на ново тролейбусно депо в квартал "Дружба", ремонт на съществуващата контактна мрежа, както и разширяването на тролейбусната мрежа с четири нови маршрута с обща дължина 6,7 километра.
Шест нови спирки ще бъдат изградени, а на други ще бъдат осигурени ниши за спирането на тролеите с цел облекчаване на трафика и повишаване на безопасността на пътниците.