Подпийнал и без книжка се заби челно в тролей
Подпийнал и без книжка се заби челно в тролей / archiv.DarikNews

На 6 май 2013 г. около 18:00 часа в плевенския к-с "Дружба" на кръстовището на бул."България" и нов път за квартала, водачът на лек автомобил "Опел Вектра", 24-годишен от Плевен е навлязъл в насрещната лента. Ударил се е в разделителния остров, в следствие на което е отскочил и се е удрил челно в правилно движещия се тролейбус № 157, собственост на "Тролейбусен транспорт" ЕООД-Плевен. Водач на тролея е 45-годишен от Плевен.

Шофьорът на лекия автомобил е получил средна телесна повреда, изразяваща се в счупена костица на ляв глезен, прегледан е в ЦСМП-Плевен и е освободен за домашно лечение без опасност за живата. Алкотестът е показал, че той шофира с 1.26 промила алкохолна концентрация. Полицейска проверка е установила също, че той е и неправоспособен, както и че има криминалистически регистрации за кражба, 4 - регистрации за управление на МПС без СУМПС, и присъда за кражба.

На виновния водач е съставен акт за административно нарушение на основание чл.20, ал.2, чл.5, ал.3, т.1, чл.150 и чл.100, ал.1, т.2 от ЗДвП. За случая е уведомен разследващ полицай.