po6tenska karti4ka
po6tenska karti4ka / dariknews
В края на тази седмица Дружеството на филателистите в Плевен ще отбележи 80 години от създаването си през 1938-ма година. Това информира по време на редовната оперативка на ръководството на Община Плевен председателят на дружеството Николай Младенов.

filateliq
dariknews.archive

По този повод на 14-ти септември – петък в сградата на Централна пощенска станция в Плевен от 16:00 часа ще се състои и валидирането на пощенска картичка „80 години Филателно дружество Плевен“.

filateliq
dariknews.archive

Същия ден от 18:00 часа в Клуба на културните дейци в Плевен ще се състои Тържественото юбилейно честване на събитието.
Програмата по отбелязването на годишнината продължава на следващия ден 15-ти септември – събота, когато от 10:00 до 13:00 часа ще се проведе Национална филателна среща. Мястото на събитието е Арт залата на първия етаж на хотел „Ростов“ в Плевен.
"Това е памет за събитията във връзка с юбилейни дати, но и по принцип има достатъчно поводи, които си заслужава да бъдат маркирани по този начин, а за колекционерите това винаги представлява интерес. Това е един начин да оставиш материална следа в историята", коментира кметът Георг Спартански. Той припомни, че в навечерието на 140-та годишнина от Плевенската епопея в присъствието на Симеон Сакскобургготски в Плевен бяха валидирани пощенска картичка и плик, посветени на събитието.