Плевенският митрополит Игнатий благослови новия кмет на Плевен
Плевенският митрополит Игнатий благослови новия кмет на Плевен / dariknews.archive

„Да превърнем гражданите на Плевен в свои партньори и да покажем, че Община Плевен е наистина един бисер в огърлицата на българските общини. Когато има единство на граждански очаквания и реализацията им с помощта на административната власт и Общинския съвет, тогава резултатите ще бъдат видими, защото хората вече очакват от нас не предизборни обещания, а практическа работа".

Това каза новоизбраният кмет на Плевен пред служителите в общинската администрация, които го посрещнаха минути след като Георг Спартански положи клетва на първото заседание на новия Общински съвет в Плевен.

На събитието в Актовата зала на Община Плевен Митрополит Игнатий, заедно със свещеници от плевенски храмове отслужиха водосвет за здраве и успех като Плевенският митрополит поръси със светена вода и здравец новия кмет на Плевен.

От името на досегашната управа вр. и. д. кмет на Плевен арх. Трифон Иванов предаде символичния ключ на града на новия градоначалник Георг Спартански, при което той сподели, че приема ключа като един от символите на местната власт с усещането на неговата тежест.

Плевенският митрополит Игнатий благослови новия кмет на Плевен
netinfo

"Давам си сметка, че гражданите на Плевен очакват с този ключ не да заключим вратата на общинската власт за техните проблеми, а напротив - да я отключим широко и да работим достойно и почтено", каза Георг Спартански.

Плевенският митрополит Игнатий благослови новия кмет на Плевен
netinfo