Плевенски спортисти отново се представиха достойно
Плевенски спортисти отново се представиха достойно / netinfo

Сицилия Тошева и Станислав Цанов от плевенския Клуб по бойни изкуства „Петромакс" се окичиха със златните медали и станаха шампиони при деца смесени двойки на Националното първенство по Джу Джицу. Надпреварата, в която са взели участие 14 отбора с общо 125 състезатели от цялата страна, се е провела на 8 и 9 ноември в Русе. Клуб „Петромакс" е участвал с 9 състезатели във всички възрастови групи.

Магдалена Иванова и Халед Канхуш, младша възраст, са достигнали финал като само 2 точки са ги разделили от първото място. При старша възраст Александра Митева и Станислав Георгиев отново са завоювали първото място. На дуо система мъже и жени Емануела Ангелова и Ивайло Диков са се класирали на трето място. Габриела Александрова стана национална шампионка на файтинг система за жени над 57 кг.

Нейната съотборничка Емануела Ангелова, на същата система, но на старша възраст категория до 57 кг., също е станала национална шампионка и се окачи със златен медал. С тези си изяви Емануела извоюва своето място в националния отбор, който ще замине за Световното първенство по джу джицу. То ще се проведе в края на месец ноември в Швеция.

Две възпитанички на КБИ „Петромакс" заминават за Токио, Япония като част от националния отбор, който ще представя България на Свeтовното първенство по карате, което ще се проведе от 11 до 16 ноември. Гергана Витанова и Ивелина Владимирова ще вземат участие в дисциплините ката индивидуално, кумите индивидуално и кумите отборно.