/ Военновъздушна учебна база "Георги Бенковски"
В базата ще бъдат създадени Иновативен център и общежитие за цивилни студенти с инженерни специалности, свързани с авиацията
Плевен предостави база за развитие на висше техническо образование в града. С решение на Общинския съвет се даряват три сгради на Висшето военновъздушно училище "Георги Бенковски", съобщиха от общината.

Общо 37 висши училища ще приемат студенти с матура през 2020 година

В базата ще бъдат създадени Иновативен център и общежитие за цивилни студенти с инженерни специалности, свързани с авиацията
. Решението бе взето по инициатива на ректора на висшето авиационно училище, бригаден генерал Цвятко Радойски.

Ръководството на ВВВУ вече облекчи приема на курсанти и студенти в условията на пандемията, като въведе платформа за онлайн изпити. Първите кандидати от цялата страна работиха по общообразователен тест и тест по английски език в реална онлайн среда.

Въведената система гарантира самостоятелната работа на кандидатите, автоматична проверка на знанията, оценка и класиране, а изпитът се наблюдава и записва. Предстоят тест и интервюта за оценка на психологическата пригодност на кандидат-курсантите.

Началникът на Висшето военновъздушно училище встъпи в длъжност

Кандидатите за обучение във висшето училище могат да заявят желание да се явят на изпит онлайн чрез попълване на документи в приложението на сайта на учебното заведение.

Срокът за предварителния прием е удължен до 29 май по 6 авиационни военни специализации за курсанти и по 4 инженерни специалности - за студенти.

Кандидатите, преминали през първите изпитни тестове, ще се явят на задължителните изпити по физическа подготовка и медицински прегледи след отмяна на противоепидемичните забрани, допълват от ВВВУ.