/ ThinkStock/Getty Images
Плевен е сред водещите общини у нас по Индекса за дигитално управление, по данни на Института за икономическа политика.

Проучването е базирано на оценка на официалните Интернет портали на общините, както и техните профили в социалните мрежи, а оценката е базирана на пет категории - сигурност и защита, използваемост, съдържание, достъп за електронни услуги, гражданско участие и ангажираност.

В категория "Съдържание" Плевен е посочен като община с добра практика. Като добра практика е посочена и предоставената публична информация за нормативната уредба, регистри, документи в база данни, обявления. Същата оценка е дадена за публикуваните Годишни цели на администрацията за 2021 г.

Доставката на електробуси в Плевен се очаква до края на годината

В крайното класиране Плевен се нарежда на четвърто място по дигитално управление сред 27-те най-големи общини в България. Прегледът на Интернет страниците на общините е осъществен в периода октомври - ноември 2020 г., с частична актуализация през февруари 2021 г.

Резултатите са представени на виртуална кръгла маса "Местни власти в България: дигитално управление и онлайн присъствие" в рамките на проекта "Твоята община те очаква онлайн", с подкрепата на Посолството на САЩ в България.
БТА