fest
fest / obshtina.lukovit
Регионалният етап за Северна България на националното състезание „МЛАД ФЕРМЕР“ за учебната 2016/2017 г. ще се проведе в Луковит на 29, 30 и 31 март 2017 г.
Състезанието се организира от Министерството на образованието и науката, Регионално управление на образованието-Ловеч,  в партньорство с Аграрен университет-Пловдив. Домакин е Професионалната гимназия по селско стопанство „Сергей Румянцев“ в гр. Луковит.

В състезанието ще се включат 26 отбора на професионалните гимназии по земеделие и хранително-вкусови технологии от Северна България.
Всеки отбор се състои от трима ученици, които се състезават в пет етапа по три модула – растениевъдство, животновъдство и механизация на селското стопанство. Всеки модул включва специфични състезателни дисциплини като разпознаване на семена, на фуражи, хигиена на млекодобива, майсторско управление на трактор и др.

Регионалният етап на състезанието за Южна България се провежда между 19 отбора тази седмица в гр. Чепеларе. Най-добрите пет отбора от Северна България, заедно с най-добрите пет отбора от Южна България, ще участват във финалния етап състезанието, който ще се проведе в гр. Нова Загора в края на месец април.