komled
komled / darik
20-годишен юбилей отбеляза Образователен център „Комлед“ – Плевен. Събитието се състоя в препълнената зала на ДКТ“Иван Радоев“. То беше уважено и от от председателя на Общински съвет - Плевен Мартин Митев и кмета на Община Плевен Георг Спартански, които връчиха почетни плакети на управителя на „Комлед“ Петя Василева.

komled
obs-pleven

komled
obs-pleven

Събитието уважиха и народният представител Владислав Николов, общинските съветници д-р Йордан Георгиев и Христослав Михайлов, началникът на РУО - Плевен Албена Тотева, Върбинка Хаджидимитрова - директор на АВО езиков и изпитен център, Ани Михова - директор на РБ „Хр.Смирненски“, директори на плевенски училища и др.

komled
darik

Образователен център „Комлед“ е създаден през 1998 г. от Христина Цанова, която по-късно продължава образователната си дейност в САЩ. През последните 12 години образователният център се ръководи от Петя Василева, която е негов управител.
„Това, което е най-важно за един образователен център е неговата мисия. За мен мисията на образованието, което прилагаме при нас е, да създаваме хора на бъдещето. Това за мен означава, те да не са само образовани и комуникативни личности, а да са хора които – всеки в свой личен план да се бори за изграждане на света към по-добро. Хора, които имат самочувствие и могат да издигнат своя глас и да защитят мнението си на езика, който говори светът - английският”.

komled
obs-pleven

Това каза за Дарик управителят на Образователен център “Комлед“ – Плевен Петя Василева. Тя обясни, че в центъра се обучават ученици от 2-ри до 12-ти клас, както и възрастни, без ограничение във възрастта.
„Всъщност ние се движим по скалата на кеймбриджките сертификати и подготвяме деца още от трети клас за явяване за тези сертификати, като стигаме до най-високите нива“.
komled
darik

Петя Василева сподели, че поемайки ръководството на Образователен център „Комлед“ е наследила около 70-80 възпитаници, а днес те са над 600, което е повече от едно средностатистическо българско училище.
„Просто сме много добри, хората имат нужда от нас и имат нужда не само от подготовка за сертификати, а от това да се научат наистина да отстояват мнението си, което ние правим и им създаваме самочувствие като ги въвличаме и в социалния живот. Те участват в състезания, правят проекти, което е изключително необходимо за съвременния млад човек – да може да се изправи пред публика и да се докаже. Ако сме постигнали тази цел, аз съм доволна от това“, каза още управителят на „Комлед“ Плевен Петя Василева.

komled
darik

Програмата, с която “Комлед“ отбеляза 20-годишния си юбилей включваше атрактивни и занимателни изпълнения, представени от възпитаници на образователния център, които бяха съпътствани от видео послания на бивши възпитаници на образователен център „Комлед“, изпратени от различни точки на света.   

komled
darik

komled
darik

Сред специалните гости в програмата на събитието бяха певицата Биляна Добрева, заедно със свои приятели - музиканти и Перкусионен ансамбъл "Акцент" с ръководител Симеон Серафимов.
komled
darik

komled
darik

komled
darik

komled
darik

komled
darik