ezikova
ezikova / ezikova pleven
Грета Димова – заместник-директор по учебната дейност в ПГПЧЕ – Плевен, участва като вдъхновител на кръгла маса „Дигитално междучасие” на тема „Образованието в дигиталната ера” по лична покана на Светослав Малинов – член на Европейския парламент. Събитието е от национален мащаб, част е от инициативата „Европейско междучасие” и беше проведено в последния ден на ноември в Гранд хотел София.
Светослав Малинов откри събитието с встъпителни думи, представяйки най-важните моменти от доклада на тема „Образованието в ерата на цифровите технологии: предизвикателства, възможности и поуки при формулирането на политиките на Европейския съюз”. 

ezikova
ezikova pleven

Последва презентиране в три панела: „Модернизиране на техническата база”, „Дигитализация на административните процеси” и „Използване на електронни ресурси и технологии в обучението”.
Грета Димова представи дейността на училището и електронните ресурси и методи на преподаване в Езикова гимназия – Плевен, използвайки съвременната база на Центъра за неформално и електронно учене, изграден на четвъртия етаж в училището по спечелен проект, финансиран от Фондация Америка за България.

ezikova
ezikova pleven

Бяха споделени добри практики и опит на учителите от Езикова гимназия – Плевен, които използват дигиталните методи на преподаване, как това улеснява работата им и подобрява качеството на образование и какво е бъдещето на образованието в дигиталната ера и нагласите на учители, родители и ученици, как това спомага за обучението на възпитаниците на училището – многократни победители в олимпиади, състезания, конкурси, театрални постановки, носители на сертификати и дипломи по изучаваните в гимназията чужди езици.

ezikova
ezikova pleven

„Последният ден от месеца на Народните будители ме срещна с истински съвременни будители. Хора, които в момента отварят една нова - цифрова - глава в голямата книга на българското образование. За мен беше радост да съм домакин на кръглата маса “Дигитално междучасие”, с която тематично продължавам работата си по инициативата Европейско междучасие. Публиката също беше много активна и допринесе за дискусията, която като европейски законодател ми даде още по-добър поглед над българското образование” – заяви евродепутатът Светослав Малинов в края на събитието.

ezikova
ezikova pleven

ezikova
ezikova pleven

ezikova
ezikova pleven