tunel vitinja
tunel vitinja / api
Без ограничения преминават вече шофьорите на леки автомобили в тунела "Витиня" на автомагистралата "Хемус", съобщиха от Агенцията "Пътна инфраструктура". Движението в обновената тръба за София, която е с ново осветление и системи за видеонаблюдение и пожароизвестяване беше възстановено в понеделник.
От АПИ информираха, че на 22 ноември - сряда от 10:00 ч. до 16:00 ч., ще бъде спряно движението в тръбата за Варна за извършването на изпитвания на носимоспособността на мостовото съоръжение веднага след тунел "Витиня", което също бееш ремонтирано през последните месеци. По време на изпитването автомобилният трафик ще бъде пренасочен двупосочно в тръбата за София.

Със завършването на предвидените дейности автомобилният трафик от столицата към Северна България вече преминава без ограничения в двете тръби на най-дългия тунел у нас "Витиня" /1195 м/.

Възстановителните работи за повишаване на безопасността на движение в тръбата за София започнаха на 25 септември т.г., веднага след като бе пуснат трафикът в ремонтираната тръба за Варна и досега движението се извършваше двупосочно в нея.

Тръбата за София на тунел "Витиня" вече е с енергоефективно LED осветление. Монтирани са 354 броя осветителни тела. Съоръжението е с нова електроснабдителна система, видеонаблюдение, пожароизвестителна и оповестителна система.
 
За повишаване безопасността на движение е монтирана светофарна уредба и променливи пътни знаци. Ремонтните дейности на съоръжението са изпълнени от "Автомагистрали" ЕАД по договора за текущо поддържане на автомагистралния участък.
All inclusive в Турция - достъпният лукс

В сряда - 22 ноември, от 10.00 ч. до 16.00 ч., ще бъде спряно движението в тръбата за Варна за извършването на изпитвания на носимоспособността на мостовото съоръжение веднага след тунел "Витиня", което също бе ремонтирано през последните месеци. По време на изпитването автомобилният трафик ще бъде пренасочен двупосочно в тръбата за София.