Отборът Ресторант Кошарите води в надпреварата за Аматьорската лига
Отборът Ресторант Кошарите води в надпреварата за Аматьорската лига / dariknews.bg

Зам.кметът на община Пловдив Георги Титюков откри в петък финалната надпревара в турнира Ариана Аматьорска Лига, която се играе в Пловдив.

Пловдив приема 16-те отбора-финалисти от регионалните кръгове на надпреварата, които ще се борят за голямата награда на Ариана - титла и демонстративен двубой с шампиона на България „Лудогорец".

Отборът "Ресторант Кошарите" води в надпреварата за Аматьорската лига
netinfo

Кулминацията предстои в неделя, когато ще бъде излъчен националният шампион по
аматьорски футбол на Ариана и той ще се изправи от 19:30 часа срещу първенците на България - „Лудогорец".

От изиграните до момента мачове, Ресторант Кошарите - Плевен води с 6 точки и 7 отбелязани гола с две победи, без равни резултати и без загуби, като след него са Respekt от Варна с 4 точки с три вкарани гола. След тях, с по 3 точки се нареждат Гетигрейд от Русе и Ветерани Черно море от Варна.

В неделя ще бъде излъчен и националният талант на Ариана Аматьорска Лига 2012. Осемте най-перспективни млади футболисти от регионалните кръгове на турнира ще спорят помежду си за специалната награда на Ариана - пробен период в лагера на „Лудогорец" с възможността за развитие в професионалния футбол.

Осем български града посрещнаха регионалните състезания в Ариана Аматьорска Лига в периода април-юли 2012 г. В тях се включиха общо 1200 аматьорски отбора от цялата страна с 12 000 непрофесионални футболисти. Бяха изиграни 1314 мача и отбелязани внушителните 7273 гола, с общо игрово време от 657 часа.

Така за трета поредна година Ариана Аматьорска Лига се превърна в една от най-мащабните масови спортни прояви у нас.