От БАЛИЗ отчетоха дейност по два проекта
От БАЛИЗ отчетоха дейност по два проекта / archiv.DarikNews

През 2012 година, сдружение "БАЛИЗ" - Плевен успешно реализира два проекта с насоченост към работа с деца до 3 годишна възраст и техните семейства, както и провеждане на плувна и хипотерапия за деца с увреждания.

Проект "Ние сме сред Вас" получи одобрение и финансиране в размер на 4000 лева от Фондация "Помощ за благотворителността в България" и с продължителност 6 месеца - от декември 2011 до май 2012 година.

Другият проект е "Ние можем" и се реализира с финансовата подкрепа на Асоциация БАЛИЗ, на стойност 2450 лева и срок за реализация 6 месеца - от юни 2012 до ноември 2012 година.

По време на осъществяване на инициативата, подкрепена от Фондация „Помощ за благотворителността в България" се постигнаха множество ефекти за целевата група. Оказана беше професионална помощ на семейства на деца и лица със затруднения.
Работи се по ревенцията на „затварянето" и изпадането в изолация на семейства, грижещи се за лица със затруднения.
Повишен беше капацитетът на близките за справяне с проблемите, които възникват пред тях.
Работи се и за намаляване на тревожността и преодоляване на риска от депресивни състояния при родители на деца с увреждания.

При реализиране на заложените дейности по проект „Ние сме сред Вас", индивидуално консултиране получиха 11 семейства, а пряко специалистите работеха с деца на възраст от 1 г. и 7 месеца до 13 годишни с различни диагнози като синдром на Даун, епилепсия, хидроцефалия, детска церебрална парализа, общо недоразвитие на речта.

В хода на работата бяха предоставени допълнително социални услуги, като хипотерапия с проведени четири инициативи с участието на общо 17 деца и младежи /постоянна група/ и плувна терапия с проведени три терапии, с участието на 8 деца /постоянна група/.

От БАЛИЗ отчетоха дейност по два проекта
netinfo


За да се постигне траен резултат при работата с деца с увреждания е необходима постоянна работа и съвместно сътрудничество от страна на родител, специалист и дете. Необходими са също последователност и търпение, подкрепа и мотивация за постигане на дори малки резултати, които да допринесат за пълноценно включване на детето с увреждане в обществото.