Осуетиха първата тренировка на Спартак Плевен-1919
Осуетиха първата тренировка на Спартак Плевен-1919 / dariknews.bg

Първата тренировка на Спартак не се състоя! Бъдещето на клуба потъна в тъмнина. Минути преди началото на заниманието на стадиона пристигна плевенският бизнесмен Камен Балбузанов - Куката, придружен от група от около 30 човека. Те се обявиха в опозиция на президента на клуба Иван Динов и поискаха оттеглянето му. Това съобщиха от пресцентъра на ФК"Спартак" - 1919 в Плевен.

Привържениците на Спартак бяха дошли за първата тренировка, за да получат информация директно от клубното ръководство за изненадващата смяна на треньора Красимир Бислимов отпреди дни и да се запознаят с плановете за развитие на отбора. Вместо това те и футболистите стояха повече от час на пистата в очакване на развитие на ситуацията, която беше допълнена от солидно полицейско присъствие.

Междувременно президентът Иван Динов, изпълнителният директор Мирослав Миронов и соченият за нов старши-треньор Иван Маринов напуснаха стадиона. По-късно в медиите беше съобщено, че почти сигурно Спартак остава без своя мажоритарен собственик, който е готов да прехвърли акциите си на Община Плевен.