/ iStock/Getty Images
Той е с повдигнато обвинение
Оставиха в ареста мъжа, отвлякъл жена в Плевенско, съобщиха от прокуратурата.

В хода на разследването е установено, че той и жената са живеели на съпружески начала. Поради влошаване на взаимоотношенията им последната заживяла в дома на майка си в село Мечка.

Задържаха 28-годишен мъж, отвлякъл жена в Плевенско

На 1 февруари, той е отишъл до селото и посетил къщата, в която се намирала жената. Заедно със сестра си, принудително и против волята на жената, преодолявайки съпротивата ѝ, я качили в лавтомобил и я откарали в село Върбица.

Той е привлечен към наказателна отговорност за това, че е отвлякъл жената. За това престъпление законът предвижда наказание лишаване от свобода от седем до петнадесет години.

Съдът е приел доводите на прокуратурата, че в хода на разследването са събрани достатъчно доказателства, от които да се направи обосновано предположение, че той е извършил престъплението, за които е привлечен като обвиняем.

Съдът е счел, че е налице реална опасност той да се укрие или да извърши престъпление и е постановил спрямо него постоянен арест. Определението на съда подлежи на обжалване пред Апелативен съд-Велико Търново.