zima
zima / dariknews.archive
През нощта от запад ще започнат валежи от дъжд и в понеделник след обяд ще са повсеместни. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще е умерен до силен, а с него ще нахлува студен въздух.

С понижението на температурите, още преди обяд във високите полета на Западна България, а по-късно през деня и в Предбалкана дъждът ще премине в сняг. Ще се образува снежна покривка. Максималните температури ще са от 1 - 3 градуса - на много места в Западна България, до 7 - 13 градуса - в Югоизточна.

Оранжев и жълт код за валежи от дъжд и сняг са обявени за територията на почти цялата страна за понеделник, сочи справка в сайта на Националния институт по метеорология и хидрология към БАН. 

Оранжев код за валежи от дъжд и сняг е обявен за 16 области в Централна и Западна България, както и за столицата София за 27 ноември.  
За област Плевен кодът за понеделник е оранжев. Очакват се значителни валежи от дъжд, които ще преминават в сняг. Валежите ще са между 20 и 30 л/кв.м. като ще се образува и снежна покривка.