ОПУ-Плевен започва сериозна кампания по пътищата от републиканската мрежа
ОПУ-Плевен започва сериозна кампания по пътищата от републиканската мрежа / archive.dariknews

След края на зимния сезон Областно пътно управление - Плевен /ОПУ/ стартира масирана кампания по отводняване, изкърпване на пътните настилки, където са се появили дупки и осигуряване на видимост по всички републикански пътища на територията на Плевенска област.

Това съобщи директорът на ОПУ - Плевен, инж. Ивайло Денчев. Идеята е пътищата да могат да бъдат експлоатирани нормално през пролетно-летния сезон.

През лятото ОПУ-Плевен ще започне и подновяването на маркировката по пътищата. Количеството боя, което имаме, е достатъчно да бъде подновена осевата линия на главния път Плевен - София, сподели инж.Денчев. Той изрази надежда, че през тази и следващата година ОПУ - Плевен ще успее да вкара още поне три-четири проекта в оперативните програми, за да продължат дейностите по рехабилитиране на пътищата в областта.

Основните обекти, които стоят на дневен ред и за които има проекти, са пътят Плевен - Ловеч в участъка от Брестовец до границата с Ловеч, Изгрев - Трънчовица - Бацова махала, Дебово - Любеново и Гривица - Згалево - Пордим.