napadenie
napadenie / nova tv
48-годишен служител на Военна полиция намушка с нож съпругата си в заведение в центъра на Плевен. Инцидентът е станал около 17:00 ч., на 3 януари. Военната окръжна прокуратура в София е образувала досъдебно производство за опит за убийство.

За Дарик зам. военноокръжният прокурор в Софийската окръжна военна прокуратура подполковник Димов обясни:

„В случая се касае за опит за убийство от страна на военнослужещ, като те са съпруг и съпруга, но не са в добри отношения, доколкото има данни по вече образуваното досъдебно производство. Пострадалата жена е без опасност за живота. Установен е извършителят и се води разследване“.  

По неофициална информация, на 3-ти януари 48-годишен мъж и съпругата му са били на среща, когато избухва скандал между тях. Семейството е било в процес на развод.

Мъжът е извадил хладното оръжие, с което нанесъл шест порезни рани по ръцете и тялото на жената. По информация на NOVA в заведението е имало служител на МВР, който е обезвредил военния полицай.

napadenie
nova tv

Раните по тялото на жената са били повърхностни и няма опасност за живота й. Мъжът е задържан, а разследването срещу него се води от военна полиция и прокуратура.