/ dariknews.archive

Окръжна прокуратура-Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу мъж за даване на подкуп на полицаи, за да не съставят акт на сина му.

Прокуратурата в Плевен предаде на съд рецидивист за поредица кражби на велосипеди

Обвинението срещу мъжа е за това, че на 23 януари на път 1106, в района на разклона за с. Коиловци, област Плевен, в местността „Биширица“ направил опит да даде подкуп - две банкноти по 20 лв. и една банкнота от 10 лв. на длъжностни лица-– двама полицаи в 02 сектор ППДММ при ЗЖУ-Плевен, за да не извършат действие по служба - да не уведомят дежурния служител при ЗЖУ-Плевен за необходимостта от изпращане на компетентен полицейски орган да състави АУАН за констатирани административни нарушения, като деянието е останало недовършено по независещи от дееца причини.

Предадоха на съд ученици за кражба на климатична инсталация за 27 500 лева

На 23 януари, обвиняемият пътувал за с. Бръшляница, с лек автомобил, управляван от непълнолетния му син - на 17 години, който не притежавал правоспособност да управлява моторно превозно средство. Полицейските служители забелязали движещия се лек автомобил и го спрели.

При проверката било установено, че водачът на автомобила не притежава правоспособност да управлява МПС.  В същото време към полицейския автомобил се приближил Р. Д., който застанал до предната му дясна врата, казал на полицейските служители: „Дайте да направиме нещо да не пишете акт на сина ми“ и хвърлил през отворения прозорец три банкноти.

 Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.