Общинският съвет взе решения за уличните кучета и по други проблеми
Общинският съвет взе решения за уличните кучета и по други проблеми / netinfo

Николай Стоянов, общински съветник от Атака, ще заеме мястото на назначения за зам.-кмет по сигурността Митко Минков в постоянните комисии. Това решиха на днешното си заседание плевенските общински съветници. Николай Стоянов беше избран за член на постоянните комисии “Здравеопазване и социални дейности”, “Екология” и “Обществен ред и сигурност”, на последната комисия беше гласувано той да е председател.

Съветниците в местния парламент приеха и точките за извършване на вътрешни компенсаторни промени по бюджета на Община Плевен за 2008 год., за предоставянето на културните институти на правото на второстепенни разпоредители с бюджетни кредити със самостоятелни бюджети, както и предложението за дофинансираната численост на персонала в общинската администрация, с което на работа в най-натоварените отдели ще бъдат назначени още няколко души.

Беше гласувано и предложението за изпълнение на взетото преди около месец решение за изграждане на приют за трайно доотглеждане на безстопанствени кучета на територията на общината. Около 300 годишно са ухапаните от безстопанствени кучета, а броя на четириногите по улиците достига до над 5 000.

Още за проблемите с кучетата и намеренията на общината чуйте от Найден Зеленогорски в звуковия файл.