Общинската фирма Паркстрой окоси тревата в Плевен за празника
Общинската фирма Паркстрой окоси тревата в Плевен за празника / parkstroj

Плевенската общинската фирма "Паркстрой" окоси тревата на зелените площи и изходящите магистрали за празника на града - съобщават от дружеството.

Изцяло окосени са центъра на Плевен, изходите на пътните артерии за София, Русе и Ловеч, както и по трасето на тролейбусите за кварталите "Сторгозия" и "Дружба". Окосени са и булевард "Скобелев" и парк "Скобелев", с терена около Панорамата. Работниците на "Паркстрой" окосиха и 70-те детски площадки и кътове в Плевен, като от днес започва косенето им за втори път. Втори път се коси и Центъра, Градската градина и зеления триъгълник до Историческия музей в града. Това се налага поради многото валежи и високите температури през последните дни.

Над 450 летни цветя засажда днес "Паркстрой" в трите нови цветни пирамиди в Плевен. Те са поставени пред Театъра и до сградата на Областната администрация. В дървените конструкции на няколко нива се садят петунии, тагетеси и различни видове мушкато и сакъзче. Зацветяват се и цветните кошиници, които ще се поставят и ще красят уличните стълбове в централната градска част.