Общината ще се съобрази с решенията на съда за Съгласие
Общината ще се съобрази с решенията на съда за Съгласие / netinfo
Община Плевен не е страна в процедурата по разпределение годишните субсидии на читалищата, а изпълнител на решението на създадена за целта комисия, както изисква законът.

Това отново припомни ръководството на Община Плевен по време на среща, инициирана от Управителния съвет на читалище “Съгласие 1869” – Плевен, която се проведе в края на миналата седмица, съобщават от пресцентърана институцията.

В 33-членната комисия представителят на Общинска администрация е само един в последните две години и неговият глас не може да бъде определящ за решението на комисията. Така че всички обвинения и нападки към Община Плевен от страна на ръководството на “Съгласие 1869” в медийното пространство са нерезонни и некоректни, е изтъкнато на срещата.

Читалище “Съгласие” води поредица съдебни дела срещу решенията на комисиите по разпределение на годишните субсидии на читалищата за 2006 и 2007 год., някои от които не са приключили, други тепърва са насрочени. Община Плевен ще се съобрази изцяло с решенията на съда, когато те станат факт, е подчертано на срещата.