Община Плевен назначава млади специалисти по Старт в кариерата
Община Плевен назначава млади специалисти по Старт в кариерата / archive.dariknews

"На фона на нарастващата безработица в страната, за миналата година в Плевен тя намаля с един процент", сподели кметът на Плевен проф. д-р Димитър Стойков пред журналисти. За изминалата година, Община Плевен е била най-големия работодател на територията на общината като са били разкрити 575 работни места по трудовата заетост.

"През тази година открихме още девет работни места за млади специалисти, които ще могат да изкарат първата си година стаж в Община Плевен", обясни кметът и обяви, че са необходими още агроном, инженер-геодезист и юрист. Условията, на които трябва да отговарят кандидатите са да не са по-възрастни от 28 години и да не са работили до сега по специалността. До сега има вече приети четирима икономисти в различни отдели като Икономически отдел, Местни данъци и такси, Личен състав. Предстои да бъде назначен и един начален учител в отдел "Образование". Общият брой на местата за млади специалисти в общината е девет.

Обявените места за млади специалисти са по програма "Старт в кариерата" и се назначават с едногодишни договори, сключени с Община Плевен.