Обявиха тридневен траур в Левски за жертвите от снощната катастрофа
Обявиха тридневен траур в Левски за жертвите от снощната катастрофа / снимка: пресцентър на МВР Плевен

Тридневен траур е обявен от днес в град Левски във връзка с тежката катастрофа в района на Славяново снощи, при която загинаха четирима млади мъже от Левски, информират от пресцентъра на местната администрация.

Кметът на Община Левски Георги Караджов със заповед №153 от 07.02.2011г. обяви дните 7, 8 и 9 февруари за дни на траур на територията на град Левски. Отменени са всички увеселителни прояви.

Вчера около 18.00 часа на първокласен път в района на град Славяново водачът на «БМВ» предприема тройно изпреварване, движейки се в посока село Тотлебен, и се блъска в крайпътно дърво. При силния удар колата се е разцепила на две части през средата и дясната й част е паднала на пътното платно. В нея се ударил товарен «Фолксваген Транспортер», управляван от 54-годишен мъж от село Обнова, уточняват от МВР Плевен.

Две от телата на пътници от леката кола са намерени на дървото, а други две тела са разчленени и части от тях са открити в крайпътната нива. До късно през нощта са продължили огледите на местопроизшествието.

По първоначална информация причина за трагичния инцидент е шофирането с превишена скорост.