Областният управител се срещна с жителите на Община Гулянци
Областният управител се срещна с жителите на Община Гулянци / obl.admin

Областният управител на Област Плевен Ралица Добрева заедно с директора ОД на МВР Плевен комисар Венцислав Катинов и директора на Държавно лесничейство Никопол Георги Петров се срещнаха с жителите на Община Гулянци. На срещата присъства и кметът на Общината Лъчезар Яков.

В непринудена среда хората имаха възможност да зададат своите въпроси, които касаеха най-вече наводнените земеделски площи и почистването на каналите, дърводобивните фирми, контролът върху сечта, битовата престъпност и видеонаблюдението.

Областният управител се срещна с жителите на Община Гулянци
netinfo

Областният управител Ралица Добрева информира гражданите за своята проверка на наводнените терени, която тя извърши час преди срещата. Добрева успокои хората, че в максимално кратък срок ще бъде пусната голямата помпа, която ще отводни залетите площи. „В непрекъснат контакт съм както с потърпевши земеделски производители, така и с Напоителни системи и мога да ви уверя, че са предприети необходимите мерки", каза областният управител Ралица Добрева. Тя посочи, че подобен проблем има и в Обнова, където вече се работи и резултатите са налице.

Госпожа Добрева информира хората и за предприетите действия по отношение на почистването на отводнителните канали, които извеждат водата, така че да не се допускат толкова мащабни щети.