Областният призова за повече толерантност и споделена отговорност на пътя
Областният призова за повече толерантност и споделена отговорност на пътя / obl.pleven

По повод обявения с резолюция с резолюция на Асамблеята на Организацията на Обединените нации от 2005 година Световен ден на възпоменание на жертвите на пътно-транспортните произшествия, който се отбелязва всяка трета неделя на ноември, областният управител арх. Бойко Балтаков се обърна към жителите на Плевенска област. Той призова да почетем паметта на хилядите загинали без време по пътищата при пътно-транспортни злополуки.

„От началото на годината в област Плевен 23 са загинали при катастрофи. И докато нещастията, причинени от катастрофи се отчитат като статистика, семейства остават завинаги без своите близки, с ограбени съдби и болка до края на живота им", каза арх. Балтаков.

Той призова за повече толерантност, уважение, предвидливост, споделена отговорност за намаляване на грешките, които водят до невъзвратими загуби. Нека заедно - всички институции и участници в движението, с повече воля и упоритост обединим усилията си и направим нашите пътища по-безопасни за всички, допълни областният управител.