Областният посреща парламентарна делегация от Хърватия и френския посланик
Областният посреща парламентарна делегация от Хърватия и френския посланик / dariknews

Парламентарна делегация от Република Хърватия ще посети Плевен на 5 юни 2014 г. Тя е водена от г-н Илия Филипович - председател на групата за приятелство с България в Хърватския парламент и в нея са включени четирима депутати, главния секретар на Министерството на културата на Република Хърватия г-жа Даниела Петричевич-Голоюх и секретарят на комисията по туризъм г-жа Барбара Медвед.

Гостите ще бъдат посрещнати от областния управител на Плевенска област Илиян Йончев. Те ще разгледат художествената галерия „Дарение Светлин Русев", а по-късно и Панорама „Плевенска епопея 1877". Програмата им предвижда посещение в Института по лозарство и винарство и дегустация на вина. Гостите ще бъдат придружени от заместник-областните управители Енгин Кючуков и Мирослав Михайлов.

Същия ден - 5 юни 2014 г. областният управител Илиян Йончев ще се срещне и с посланика на Република Франция в България негово превъзходителство г-н Ксавие Лапер дьо Кабан. Визитата е по покана на „Малтери Суфле България" и предвижда официален обяд и посещение в завода на фирмата.