Областният на Ловеч върна решението за правилника на общинския съвет в Тетевен
Областният на Ловеч върна решението за правилника на общинския съвет в Тетевен / Dariknews.bg архив

Със своя заповед областният управител на Ловеч Ваня Събчева върна за ново обсъждане и приемане правилника за работа на общинския съвет в Тетевен, стана ясно от сайта на областната администрация.

Новоизбраният местен парламент в планинския град е приел документа на 24 ноември т. г., но не е спазено изискването за 14-дневен срок  на огласяване на проекта. По този начин гражданите на общината са били лишени от възможността за обществено му обсъждане, както и да направят предложения по него. Новите съветници в Тетевен са гласували и текстове, определящи възнаграждения на зам.-председателите, които не кореспондират с целта и принципите на Закона за местното самоуправление и местна администрация.

Председателката на общинския съвет д-р Мадлена Бояджиева (ГЕРБ) уверила Събчева, че при повторното обсъждане на проекта ще бъдат внесени и допълнителни предложения с цел усъвършенстването на документа в полза на гражданите на общината, а общественото обсъждане ще се проведе днес, 12 декември. Правилникът ще бъде гласуван на следващата сесия на 29 декември.