/ iStock/Getty Images
"Нова иновативна детска градина "Монтесори Планета България" обяви прием до 10 септември за деца от яслена до предучилищна възраст". Това каза заВладислава Цолова - инициатор за създаването й, председател на Сдружението "Аутизъм днес"-България.

Новата придобивка е в сграда в жк "Сторгозия", предоставена безвъзмездно от община Плевен за подкрепа на деца с аутизъм от Северна България. Цолова поясни, че сдружението е реализирало успешно втория етап на своя иновативен проект.

Внимание, родители – какви документи са нужни за ученици и деца в ясли и детски градини

Градината събира за обучение на едно място, заедно, деца с проблеми с деца без проблеми, а лицензът е издаден от Министерството на образованието и науката на 2 юли, Цолова очаква до края на септември министърът на образованието да бъде гост на екипа и официално да открие градината.

"Предоставената на сдружението материална база е изцяло обновена. Градината разполага с удобни за работа помещения, с просторен двор. Екипът е от млади педагози и специалисти, които работят с малки групи, прилагат индивидуален подход към всяко дете", коментира Цолова.

Тя допълни, че са осигурили обучение по английски език, интересни занимания, включително и със спорт. Храната е съобразена с възрастта на децата и със специалните им хранителни режими.

Цолова уточни, че чрез страницата на градината във Фейсбук родителите, които имат потребност от подкрепа, могат да се свържат с екипа. Председателят на сдружението има амбицията да реализират и трети етап на проекта - създаване на училище за първи клас в същата сграда.
БТА