НФСБ подкрепи кандидатурата на проф. Димитър Стойков за кмет на Плевен
НФСБ подкрепи кандидатурата на проф. Димитър Стойков за кмет на Плевен / dariknews.archiv

На среща с медиите в пресклуба на БТА, лидерът на местната организация на НФСБ в Плевен Николай Маринов заяви подкрепата на партията за кандидатурата на проф. Димитър Стойков за кмет на Плевен в предстовщия тази неделя балотаж.

Николай Маринов уточни, че позицията на местната струкрура на НФСБ е съгласувана и изградена съвместно с ръководството на партията..

"Смятаме, че изминалите 4 години, макар и белязани с доста негативизъм, имат и някои положителни страни. Изгради се един хубав център и хората, с които се срещахме го отчитат като нещо положително". Николай Маринов добави и тролейбусния транспорт и изградени нови предприятия в Плевен.
Той не скри, че от НФСБ имат доста забележки и въпроси и даде пример с фирма, която инвестира в село Ясен в производство на ел.енергия, където въпросът е, как се изкупува ел.енергията от когенерациите, и на каква цена, независимо от това, че там са раазкрити работнин места.

Николай Маринов каза, че от НФСБ са разгледали програмите на двамата опоненти, които ще се явят на балотажа и за решението да подкрепят досегашния кмет на Плевен е изиграло роля предстоящото осъществяване на проекти по европейски програми в община Плевен и особено фактът, че има възможност в Плевен да се реализират такива проекти за около 400 млн лева през следващите 4 години от програмния период. Маринов отбеляза, и важността на това, централната и местната власт да работят в една посока.

"Склонни сме да дадем шанс на формацията, която управлява през изминалите 4 години да поправи своите грешки и да се втурне в бурно инвестиране и развитрие на Плевенския регион", каза лидерът на НФСБ в Плевен и призова членовете и симпатизантите на партията да подкрепят "партията с потенциал" и кандидатурата на проф. Димитър Стойков на балотажа тази неделя.

Николай Маринов уточни, че НФСБ има пакет от условия и приоритети, свързани със Стратегията за развитие на образованието, Програмата за развитието на земеделието, както и Концепцията за пространствено развитие.
"Поставяйки на масата нашите изисквания, ние ще искаме да се осъществява всичко това и ако тази програма, която предоставим не се изпълнява, ще оттеглим подкрепата си и ще станем опозиция", заяви той.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!