najden
najden / dariknews.archive
„Мога да кажа, че се чувстваме комфортно в нашата коалиция, към която се присъединиха и Глас народен, Български демократичен форум, Народен съюз и Националдемократическата партия. Всъщност нашето верую е, че единствено обединението ни прави силни - така, както сме го  правили много пъти в Плевенска област и община. Ние винаги сме търсили това, което ни обединява, а не това, което ни разделя и всъщност това е и причината за нашите успехи“. Това каза Найден Зеленогорски, който е водач на коалиция „Реформаторски блок – Глас народен“ в Плевен по време на концерта, с който коалицията закри предизборната си кампания за област Плевен.

„Може да имаш всичките сгради и магистрали на света, но ако нямаш здрава и образована нация, ти нямаш нищо“, каза Зеленогорски като подчерта, че през следващите 4 години от коалицията ще се погрижат да има повече пари за образование, култура, здравеопазване и национална сигурност.

Найден Зеленогорски каза, че от „Реформаторски блок – Глас народен“ са излезли с искане пред президента и министър председателя на България, да бъдат затворени секциите за гласуване в Турция.
"Турското правителство се опитва да оказва влияние на изборите в България и това при всички случаи е едно категорично нарушаване на българския и на международните закони“, каза Зеленогорски.
„Трябва много внимателно и точно да се прецизира, къде би могло да се случи гласуването в Турция – може би само в посолството и в консулските служби, защото очевидно там има натиск, който при всички случаи води до нарушаване на законите и до намеса във вътрешните работи на България", добави той.

Найден Зеленогорски каза още, че е необходимо институциите да решат въпроса с намесата на чужди държави във вътрешните работи на България, за да не се налага групи от граждани или партии да се опитват да решават тези проблеми.
Той подчерта, че присъствието на Реформаторския блок  в парламента, ще бъде гаранция, че България ще има дясно-центристко правителство и няма да бъде  извинение на ГЕРБ и БСП да направят съвместно правителство, което би било много опасно, защото тогава няма да има ясно разграничение на отговорностите.

При закриването на кампанията си, коалиция "Реформаторски блок - Глас народен" подари на стотици плевенчани концерт на Светльо & The Legends и плевенската рок група Criminale.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!