Над 20 фирми от Австрия пристигнаха в Плевен за първия Виенски икономически форум у нас
Над 20 фирми от Австрия пристигнаха в Плевен за първия Виенски икономически форум у нас / netinfo
Над 20 икономически австрийски фирми и кметове на близо 30 български общини се събраха днес на първия у нас Виенски икономически диалог в Плевен, за да обсъдят и да предложат решения за проблемите в транспорта, отпадъците, водоснабдяването и канализацията на общините в България. На срещата присъства лично и президентът на Икономически форум -Виена Ерхард Бусек.

Радваме се, че от 2007 г. България е член на ЕС и това означава, че страната има не само задължения, но пред нея се откриват и много възможности, сподели Ерхард Бусек. Той изтъкна, че целта на форума е не само се да отправя критики към страната ни за начина на използването на различните европейски фондове, а да се направят различни предложения за подобрение на нещата.

Срещата на Виенския икономически форум е едно предложение, затова да се поучите от опита и да си потърсите партньори, които да решат вашите проблеми, за да повишат качеството на живот във вашите градове, уточни Бусек. Инициативата в Плевен се провежда по повод 5-годишнината от учредяването на Виенския икономически форум, която ще се отбележи през ноември тази година и която има за цел да разшири активната дейност за засилване на инвестициите в Югоизточна Европа.

Плевен е избран за домакин, тъй като представлява този конгломерат от проблеми, които имат и малките и големите общини, обясни Генералния секретар на Икономически форум Виена Елена Кирчева и добави, че предстоят още такива срещи по други теми.