Национален конгрес по анатомия организират в Плевен
Национален конгрес по анатомия организират в Плевен / netinfo

ХІХ Национален конгрес по анатомия организират в Плевен Българското анатомично дружество, Съюзът на учените в България - клон Плевен и Катедра "Анатомия, хистология и цитология" при плевенския Медицински университет. Конгресът е с международно участие и ще се проведе от 29 до 31 май.

Изявата ще протече под патронажа на проф. д-р Григор Горчев, ректора на Медицински университет Плевен. Председател на организационния комитет е доц. д-р Емилиян Иванов, ръководител на катедра "Анатомия, хистология и цитология" в университета. До сега са получени общо 101 заявки за участие в конгреса, 20 от които от чужбина - Чехия, Сърбия, Прищина, Украйна, Русия и Турция. В програмата на конгреса, който ще се проведе изцяло в Телекомуникационния Ендоскопски Тренировъчен Център при Медицинския университет, са включени две пленарни лекции, 41 устни съобщения и 76 постера.

По време на инициативата лекции ще изнесат проф. д-р Григор Горчев на тема "Лапароскопска хирургична анатомия на малкия таз" и проф. д-р Владимир Овчаров - по темата "Морфология на болковата и температурна сетивност". На събитието ще бъде представен и носителят на наградата "Димитър Каданов" за 2009 г. проф. д-р Васил Василев. Церемонията по откриването ще започне на 29 май от 18.30 часа в зала "Катя Попова".