studeni
studeni / archive

Навръх студентския празник 8 декември в тържествена обстановка в зала „Аула” бяха връчени дипломите на випуск 2018 на Техническия колеж в Ловеч. Сред гостите на тържеството бяха Ловчанският митрополит Гавриил, областният управител Георги Терзийски, кметът Корнелия Маринова и заместникът й Венцислав Христов, представители на местния бизнес и др.

Кметът Маринова връчи на директора на колежа доц. д-р инж. Пенчо К. Пенчев кристал с надпис „Тук всеки се връща“, новоизлязлата книга „Ловеч – градът на професорите“ и поздравителен адрес. В посланието се казва: „Успешното дипломиране е доказателство както за вашето личностно развитие, така и за просперитета на учебната институция. Така всяка година колежът показва, че отговаря на предизвикателствата на времето и на нуждите на нашия град. А необходимостта от високообразовани технически кадри ще тръгне нагоре още през следващите години“. Градоначалникът пожела на ръководството на колежа още много нови и силни випуски и светли хоризонти, а на дипломантите - да използват ползотворно усвоените знания.

Към завършващите обръщение поднесе директорът доц. Пенчо К. Пенчев. Той връчи дипломите на вече професионалните бакалаври по машиностроене, автомобилно машиностроене, електротехника и компютърни системи и технологии, като трима от тях са първенци на випуска.

Тържеството завърши с обща снимка на випуска и хвърляне на шапки във въздуха, както повелява традицията.

Техническият колеж в Ловеч е създаден през 1989 г. като основно звено в структурата на Технически университет – Габрово. Догодина колежът навършва 30 години. Обучението на студентите е с продължителност три години. През 2012 г. колежът получи институционална акредитация от Националната агенция за оценяване и акредитация. До момента в него са се дипломирали близо 1900 души. Колежът е с добре структурирана и обзаведена материална база: учебен корпус, лабораторни зали, компютърни зали, учебни работилници, библиотека, студентски стол и общежитие. Практическото обучение се провежда във фирми в Ловеч и региона. Студентите имат възможност да участват в производствения процес и срещу заплащане, както и възможност за сключване на договор за стипендия към фирми от страната.