На 1,4 милиона лева оцениха щетите от бедствията в Ловешко
На 1,4 милиона лева оцениха щетите от бедствията в Ловешко / dariknews

На 14 милиона лева оцениха щетите от бедствията в Ловешко
netinfo

Кой предлага наред с бизнес в банките и в застраховането да
заздравим връзките на България с Белгия с помощта на комикси

За колко лева е изнудвал полицай майката на свой приятел за
отдаден под наем фитнес салон

Колко места за трети мост над Дунав се обсъждат и кога ще има
яснота за избрания вариант

Има ли промяна в интереса към станалия традиционен поход "По
стъпките на Левски"

Къде меломани и любители на красивата природа си дават среща
всяка година през август

С какъв пореден успех се завърна от Сърбия състезателят на
СКШ "Плевен 21" Валентин Митев

На 14 милиона лева оцениха щетите от бедствията в Ловешко
netinfo

Задържаха полицай с 5000 лв. от изнудване

Униформеният е от плевенската дирекция на МВР. Той и негов близък поискали парите от жена, работила по европроект, съобщиха от прокуратурата

Полицай от Областната дирекция на МВР - Плевен и негов близък са задържани с белязани 5 000 лева от изнудване. Парите са от жена, която работела по европейски проект в града и двамата я притискали да си плати повече от предварително уговорена сума по партньорството им. За акцията подробности огласиха от Прокуратурата в Плевен.

Димитър Манойлов спечели бронз от олимпиадата по биология в Бали -

Възпитаникът на Математическа гимназия „Гео Милев" - Плевен Димитър Манойлов е завоювал бронзов медал от Международната олимпиада по биология. Другият бронзов медалист за България е Радослав Тодоров от Враца, ученик на ПМГ „Акад. Иван Ценов".

Над 200 патриоти тръгнаха по стъпките на Апостола. 3-месечно бебе е тазгодишният най-малък участник в юбилейното преминаване на Балкана

Над 200 патриоти от цялата страна тръгват от днес по стъпките Левски. Толкова са участниците в тазгодишния 20-и юбилеен поход „По стъпките на Левски". Участниците са разпределени в седем лъча. 93-ма са ученици и студенти, като 65 са само плевенски ученици

Четири години затвор за мъж, задигнал златен синджир -

Четири години затвор при първоначален строг режим постанови Окръжният съд на Плевен за мъж, задигнал златен ланец.
Магистратите признаха подсъдимия Б.Г. за виновен в това, че на 28 август 2013 г. в Плевен при условията на опасен рецидив отнел със сила златен синджир с тегло 15.6 гр. на стойност 811.20 лева от П.Х.Т.

На 14 милиона лева оцениха щетите от бедствията в Ловешко
netinfo

Водещата тема в новия брой на регионалния вестник "Зетра" е променената мярка за неотклонение за шофьора, предизвикал тежката катастрофа край Луковит на 5 май, при която загинаха двама младежи от Плевен, а 20-годишно момиче все още е в болница.

37-годишен плевенски полицай и друг плевенчанин, на 40 години, са обвинени в изнудване на бизнесдама за сумата от 5 хиляди лева.

Проливен дъжд, придружен с градушка и силен вятър само за минути потопи в четвъртък Ловеч. На 1,4 милиона лева се оценяват щетите от бедствията в Ловешко.

В края на юли или началото на август ще бъде посочено кое от четирите основни трасета - Силистра-Калараш, Русе-Гюргево, Никопол-Турну Мъгуреле или Оряхово-Бекет е най-подходящо за трети мост над река Дунав.

„ГЕРБ отива на предсрочни парламентарни избори самостоятелно. Целта е и самостоятелно следващо управление на ГЕРБ. Предстоящо коалиране на партията с ДПС е спекулация", заявява депутатът от ГЕРБ Владислав Николов, цитиран от вестника.

Учредяване на национална литературна награда на името на Димитър Димов влиза на сесия в Ловеч.

Шест години от основаването си отбеляза плевенският клуб за народни танци "Българско хоро".

На 14 милиона лева оцениха щетите от бедствията в Ловешко
netinfo

„Общината ощетена с милиони по времето на Зеленогорски?", е водещото заглавие на най-новия брой на седмичника „BG Север". Прокуратурата е институцията, която трябва да се произнесе извършени ли са престъпления, уточнява изданието.

Предлагат Гришо за почетен гражданин на Червен бряг, понеже там той често гостувал на баба и дядо в детството си, е водещата новина на стр. 2.

На страницата за конфликти можете да прочете как оневиниха жена, станала жертва на арендатори и как социалните си търсят 266 лв. от инвалид без крак, а Темида застава на негова страна.

Наемите на общинските жилища в Плевен са най-ниските в страната, казва на стр. 4 шефката на „Жилфонд" Полина Георгиева.

На стр. 5 пише как отрязаха работници от „Плама" в Страсбург и те няма да получат лихви върху заплатите си.

„Никой не знае колко са лудите, които се разхождат по улиците на Плевен", „Майки точат по 2880 лв. социални помощи", са част от заглавията на стр. 6.

Страницата Артседмица предоставя, както винаги, богата информация от света на културата.

„България има външна политика, която отговаря на интересите на ЕС и НАТО", заявява в специално интервю пред вестника бившият руски разузнавач ген. Леонид Решетников.
Стр. 9 е посветена на Саша Попов и плевенската диря на големия музикант.

Момчетата на гребен клуб „Буря" станаха шампиони на страната, е триумфалното заглавие от спортната страница.
На последната стр. 16 можете да прочетете за интересното хоби на жител на Тръстеник, запалил целия град по отглеждането на нова мода кокошки, а той самият има и 7 пауна.

В броя ще намерите още т.в. справочник, много интересни новини, практични съвети, малки обяви, хороскоп, кръстословица и други развлекателни четива.